luni, 17 ianuarie 2011

Moartea lui Nelson Mandela,o farsa pe Twitter




Nelson Mandela, primul preşedinte de culoare al Africii de Sud a fost sâmbătă victima unei farse pe site-ul de socializare Twitter.Vestea a fost ulterior dezminţită de fundaţia Mandela.


Purtătorul de cuvânt al fundaţiei ,Sellon Hatang a declarat într-un comunicat de presă că „Nelson Mandela se simte bine şi este în vacanţă ".Acest comunicat a reprezentat un „ răspuns la zvonurile nefondate privind starea de sănătate a lui Nelson Mandela", a mai precizat Sellon Hatang.
Mesaje de condoleanţe adresate familiei eroului luptei împotriva apartheidului şi laureat al premiului Nobel pentru Pace au apărut sâmbătă pe Twitter. Acestea au fost înlocuite duminică de note de indignare.
"Oh, Dumnezeule, Nelson Mandela nu este mort! Cine spune astfel de minciuni?", scrie un internaut, în timp ce alţii deplâng faptul că "Twitter este folosit de prea multe ori pentru a se face glume despre decese".
Site-ul a fost utilizat, de asemenea, de farsori pentru a anunţa moartea cântăreţei Aretha Franklin , a actorilor Charlie Sheen, Johnny Depp sau Eddie Murphy.In urma acestor farse actorul Eddie Murphy a fost nevoit sa nege propria moarte.
Nelson Mandela, în vârstă de 92 de ani, şi-a redus la minim apariţiile publice, ultima datând de la finala Cupei Mondiale de fotbal din 11 iulie 2010,data la care strănepoata acestuia, Zenini în vârstă de 13 ani , au murit într-un accident de maşina. Cu fiecare ieşire, el pare din ce în ce mai slăbit, ceea ce alimentează speculaţiile privind starea sa de sănătate. În cinstea fostul preşedinte sud-african, Adunarea parlamentară a Organizaţiei Naţiunilor Unite,a hotărât dedicarea zilei de 18 iulie lui Nelson Mandela,pentru cel mai mare luptător împotriva discriminării rasiale.
Pentru informaţii suplimentare vizitaţi şi : http://www.publika.md/pe-18-iulie-va-fi-marcata--pentru-prima-data--ziua-internationala-dedicata-lui-nelson-mandela_59611.html
Despre Nelson Mandela : http://www.nelsonmandela.org/index.php/memory/views/biography/

Burcea Mihaela,grupa 1 ,anul 3.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu