luni, 17 ianuarie 2011

Primarul din Biled a înfrumuseţat comuna cu un discobolul grecesc

Fie criza cât de rea, dar eu am statuia mea! Aşa putem să traducem puseul cultural vizibil la drumul mare în comuna timişeană Biled. O comună sârbească cu case baroc şi care mulţumită administraţiei are de acum un parc statuar grecesc. Ce treabă are discobolul cu Biledul?


O barză de plastic, o intrare cu un număr fix de stele şi un grup statuar ce întâmpină orice turist care intră în România pe la vama Cenad. Asta vedem în Biled. Administraţia a pornit o campanie de înfrumuseţare a comunei. Să nu credeţi că fără vreo simbolistică. Nu! E vorba de un parc statuar al reconcilierii politice. Primăria a întins şase statui ca să bucure sediile PDL şi PSD. PNL lipseşte pentru că nu are sediu. În schimb, din cauza amplitudinii proiectului, beneficiază de marea reconciliere şi pompierii.

Curios lucru este că în acest moment lipseşte vreo autoritate care să interzică administraţiei locale să pună în aplicare trăirile culturale. Chiar dacă, să zicem, administraţia din Biled vrea să facă Turnul din Pisa la intrare, ei bine, poate să o facă. Sau Turnul Eiffel. Sau o statuie cu Yeti omul zăpezilor sau de ce nu cu Guţă. Până la urmă... cât de periculos este acest lucru?

Vă rămânem datori cu o explicaţie. Un fel de ştiaţi că. De ce apar 12 stele la intrare. Pentru că atâtea state au fost la înfiinţarea Uniunii Europene. La asta să vă ducă gândul când vedeţi intrarea stelară din Biled.


Ioana Pelin

Jurnalism anul III, grupa 3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu